Back to overview

Wat is de meest duurzame oplossing voor uw catering?

Eet lokaal

Voor onze bereidingen geven we de voorkeur aan ingrediënten die afkomstig zijn van Belgische leveranciers. Plaatselijk geteelde groenten en fruit hebben een positieve impact op onze ecologische voetafdruk en zijn gewoon lekkerder. Producten die niet van de andere kant van de wereld komen, houden de keten ook kort. Onze logistieke bewegingen blijven beperkt, net als onze CO2-uitstoot.

Respecteer de seizoenen

Er gaat niks boven groenten en fruit die in het seizoen zelf geteeld en geoogst zijn. De smaak en voedingswaarde van verse producten zijn dan op hun best en het aanbod is altijd top. Er is voldoende variatie, in elk seizoen. Koken op het ritme van de seizoenen is dus the way to go!

Recycleer de verpakkingen

Al onze bereidingen worden individueel verpakt. Dat is hygiënisch en praktisch. Maar verpakking betekent afval, en in een circulaire economie moet afval maximaal worden gerecupereerd en gerecycleerd. Dat doen we dan ook door gebruik te maken van materialen die makkelijk kunnen worden gesorteerd voor recyclage of opnieuw kunnen worden gebruikt.

Vermijd verspilling

Last but not least: we gaan voluit voor een efficiënte foodservice. Voedsel- en energieverspilling horen daar niet in thuis. Om voedseloverschotten tot het absolute minimum te beperken, monitoren we de eetgewoonten van uw medewerkers. Onze Smart Fridges zijn uitgerust met slimme datatechnologie die gegevens verzamelt en analyseert. Dat laat ons toe menu’s samen te stellen die optimaal afgestemd zijn op de behoeften van uw organisatie. Ons energieverbruik houden we daarenboven maximaal onder controle door gebruik te maken van state-of-the-art kooktoestellen en hernieuwbare energiebronnen.

Benieuwd hoe de Tasties foodservice u een zorgeloos en voldaan gevoel kan bezorgen? Laten we afspreken.